Cosmetische chirurgie: welke voorzorgsmaatregelen moeten vóór een operatie worden genomen?

Chirurgie is voor sommige mensen vaak een punt van zorg en roept verschillende vragen op. Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voor de operatie? Wat neem je mee naar het ziekenhuis?

Wanneer moet ik stoppen met drinken en roken voor de operatie?

Het wordt aanbevolen het alcoholgebruik ten minste een week voor de operatie te verminderen. Alcohol mag 24 uur voor de operatie niet worden genuttigd. Wat het roken betreft, wordt er de voorkeur aan gegeven ten minste 1 maand voor de operatie met roken te stoppen. Patiënten mogen ten minste 24 uur voor het betreden van de operatiekamer niet roken. Stoppen met roken en minder alcohol gebruiken kan het risico op complicaties zoals ademhalingsproblemen na de operatie verminderen, maar kan ook helpen bij de wondgenezing en de pijnbestrijding.

Hoe lang moet ik vasten voor de operatie?

Eet of drink de avond voor de operatie na middernacht niets meer, tenzij met toestemming van uw arts. Daarom moet men niet eten of zelfs kauwgom kauwen. Het is raadzaam de dag voor de operatie een licht dieet te volgen. Als de patiënt medicijnen moet innemen die door de arts zijn voorgeschreven, kunnen deze met 1 of 2 slokjes water worden doorgeslikt. Vóór de operatie moet de patiënt alle sporen van nagellak verwijderen en zijn nagels laten knippen. Het is niet aan te raden om make-up te dragen voor de operatie. Patiënten moeten ook het dragen van een kunstgebit, contactlenzen, juwelen en pruiken, met inbegrip van piercings, vermijden.

Chirurgie: wanneer stoppen met medicatie?

Indien de patiënt medicatie gebruikt, moeten de chirurg en de anesthesist daarvan in kennis worden gesteld tijdens de preoperatieve raadpleging. Zo kan de specialist advies geven over welke geneesmiddelen vóór de operatie moeten worden voortgezet of gestopt. De dag voor de operatie of 's morgens moet de patiënt zich douchen met een ontsmettingsmiddel dat door de medische staf ter beschikking wordt gesteld. Was uw hoofd en lichaam grondig en gebruik geen handdoeken. Het wordt aanbevolen grondig te spoelen na het insmeren van specifieke zones zoals de oksels, de hals, de genitaliën, de navel, de interdigitale ruimte en de bilplooien. Breng de crème niet aan op uw lichaam of gezicht na het douchen. De patiënt moet dan schone handdoeken, beddengoed en kleren gebruiken. Deze douche doodt de meeste ziektekiemen op je huid en voorkomt infecties.
Wat zijn de effecten van botulinezuur op de huid?
Welke behandeling moet u kiezen om uw onderkin te laten verdwijnen?

Plan du site