Wat zijn de effecten van botulinezuur op de huid?

Botulinetoxine, ook bekend als botox, is een stof die afkomstig is van een bacterie genaamd Clostridium botulinum. Dit is de bacterie die verantwoordelijk is voor een ernstig door voedsel overgedragen vergif. Maar op het gebied van cosmetische chirurgie wordt botulinum toxine gebruikt om de huid nieuw leven in te blazen. Het is daarom belangrijk de verschillende effecten van botulinezuur op de huid te kennen.

Om de tekenen van huidveroudering te corrigeren!

Het deel van uw lichaam dat de eerste tekenen van veroudering vertoont, is de huid. Naarmate je ouder wordt, trekken je spieren samen en je huid volgt. In het gezicht resulteert dit in rimpels als gevolg van het terugtrekken van de gezichtsspieren. De gemakkelijkste manier om uw huid glad te strijken is met botoxinjecties bij de Beau Care Clinic Belgium. Dit is een pijnloze procedure die geen littekens op uw huid achterlaat. Deze injecties kunnen uw gezicht in slechts enkele dagen verjongen. Botulinezuur wordt meestal toegepast op het bovenste derde deel van het gezicht. De effecten van botulinezuur op de huid kunnen tot 6 maanden aanhouden.

Bijwerkingen van botox op de huid!

Hoewel een botulinezuurbehandeling doeltreffend is voor de verjonging van uw huid, zijn er bij sommige patiënten kleine bijwerkingen vastgesteld. Over het algemeen zijn deze bijwerkingen slechts tijdelijk en verdwijnen ze na een tijdje. Het eerste wat patiënten opmerken na de injecties is roodheid. Dit zijn sporen die achterblijven op de injectieplaatsen. Het is ook mogelijk dat patiënten last krijgen van blauwe plekken. Deze bijwerking is zeer zeldzaam, omdat ze binnen enkele dagen kan verdwijnen. Als er echter ernstiger complicaties optreden na de injecties, is het raadzamer de arts te bezoeken.

Voorzorgsmaatregelen bij botoxinjecties!

Het is belangrijk te weten dat botulinum toxine een zeer actieve stof is. In dat geval moet u alle nodige voorzorgsmaatregelen treffen om ernstige ongevallen met uw huid te voorkomen. In feite kunnen botoxinjecties alleen worden uitgevoerd door een gespecialiseerde arts. U kunt een plastisch chirurg, een dermatoloog, een oogarts en vele anderen raadplegen. Het is ook belangrijk om na te gaan of u geen allergieproblemen hebt met het product. Aangezien het een toxine is dat door bacteriën wordt afgegeven, kunnen bij sommige patiënten allergische reacties optreden. De dosis van het in te spuiten product is ook belangrijk. Een te hoge dosis kan leiden tot spierzwakte.
Cosmetische chirurgie: welke voorzorgsmaatregelen moeten vóór een operatie worden genomen?
Welke behandeling moet u kiezen om uw onderkin te laten verdwijnen?

Plan du site