Aangezichtschirurgie: doet het huidtype ertoe?

Het gezicht is waarschijnlijk het meest expressieve deel van jou als persoon. In de afgelopen 20 jaar hebben de mogelijkheden en technieken van de plastische chirurgie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is gemakkelijker en veiliger geworden om cosmetische ingrepen uit te voeren.

Het belang om je huid te kennen

Genetica bepaalt voor een groot deel uw uiterlijk en huidtype. Maar hormonale veranderingen, slechte eetgewoonten en omgevingsfactoren zijn ook van invloed op het uiteindelijke uiterlijk. Daarom is het zo belangrijk om uw huidtype te identificeren. Als u bijvoorbeeld een gemengde huid heeft, kunt u het beste verschillende producten gebruiken voor verschillende delen van uw huid. Lichte geltexturen en olievrije producten voor de T-zone en voedende crèmes voor de drogere zones. Als u een vette huid heeft, gebruik dan eerst een cleanser, dan een serum en daarna een vochtinbrengende gel. Het hydrateren van een vette huid lijkt misschien contra-intuïtief, maar het is een essentiële stap om je huid weer in het juiste evenwicht te brengen.

Dermabrasie

Dermabrasie is een procedure waarbij de huid wordt geschuurd om veranderingen aan het oppervlak, zoals littekens of ruwheid, te corrigeren. De ingreep vereist voorafgaande verdoving en kan worden uitgevoerd in de spreekkamer of in een ziekenhuis, afhankelijk van de behoeften van elke patiënt. Na de ingreep is er roodheid en zwelling van de huid, met korstjes op de huid en de omliggende gebieden. Deze roodheid is normaal en te verwachten en kan tot enkele weken na de ingreep aanhouden. Dit komt omdat collageen zich tot zes maanden na de ingreep blijft hermodelleren, waardoor de algemene textuur van de huid zal verbeteren. Dit collageen zal verantwoordelijk zijn voor het opvullen van rimpels en littekens, maar het is belangrijk op te merken dat de behoefte aan touch-ups voortdurend opnieuw moet worden beoordeeld. Het is belangrijk de medische aanbevelingen op te volgen om blootstelling aan de zon te vermijden en na de ingreep fysische en chemische filters te gebruiken om het risico op huidvlekken te vermijden.

Wie zou een facelift moeten laten doen?

Iedereen die een duidelijke verschuiving van de gelaatstrekken in negatieve richting heeft ervaren met zware trekken, diepe plooien, ongewenste vetkussentjes en losse huid, kan baat hebben bij een facelift. Deze operatie is vrij omvangrijk en duur. De verschillende faceliftoperaties hebben zeer verschillende risicoprofielen en voor de betrokken operaties. Ze zullen individueel voor u worden onderzocht voordat u uw keuze maakt. Vooral bij de "grote" operatie, de onder- gezichts- en halslift, bestaat er een bijzonder risico op huidsterfte en zenuwbeschadiging.
Hoe kunt u uw gezicht weer volume geven?
Wat is de gemiddelde prijs van een Botox injectie?

Plan du site