Wat houdt een neuscorrectie in? Is er een risico?

Rhinoplastie is een van de meest populaire plastische chirurgische ingrepen. Neuzen die te dun, te breed, te bobbelig zijn... Deze chirurgische verbouwing van de neus wordt door velen gezien als de beste manier om van een complex af te komen. Maar wat houdt het echt in? Is deze operatie veilig? Focus op neuscorrecties.

Rhinoplastie: wat is het?

Rhinoplastie is niets anders dan plastische en esthetische chirurgie van de neus. In feite zijn er twee soorten neuscorrecties: de functionele neuscorrectie en de esthetische neuscorrectie. Het eerste type heeft een herstellend doel van URL aard. Het is noodzakelijk het neustussenschot recht te zetten van een persoon die ademhalingsmoeilijkheden heeft. De tweede is esthetisch. Het gaat erom een lelijke neus te corrigeren door de morfologie ervan te wijzigen, hetzij ter hoogte van het bovenste benige deel, hetzij ter hoogte van het onderste beweeglijke deel. Zo kan hij een neus verfijnen of inkorten, een bult afvlakken of een afhangende punt rechttrekken. Rhinoplastie kan worden gecombineerd met andere chirurgische ingrepen zoals genioplastie. Het is ook mogelijk om beide vormen van neuscorrectie tegelijkertijd uit te voeren. Dit wordt een septo-rhinoplastie genoemd.

Hoe werkt deze procedure?

Voordat u met de neuscorrectie begint, is het belangrijk dat u uw wensen voor verandering aan de chirurg uitlegt. Dit is van essentieel belang, zodat de chirurg de verwachtingen van de patiƫnt kan bepalen. Het is noodzakelijk met foto's te werken om het gewenste resultaat te simuleren. Hoewel deze simulaties minder nauwkeurig zijn, kan het resultaat toch worden gepersonaliseerd. De chirurg legt dan de procedure uit. Dit gebeurt meestal onder algemene verdoving. Om de neus een nieuwe vorm te geven, maakt de chirurg een incisie ter hoogte van de neusgaten, hetzij via een open route of via een rail. Dit zal kleine littekens achterlaten aan de basis van de neus.

Zijn er risico's aan een neusoperatie?

Rhinoplastie heeft zijn beperkingen. In het geval van een functionele operatie, bijvoorbeeld, kan het resultaat niet bevredigend zijn in geval van chronische aantasting van het neusslijmvlies. Er zij ook op gewezen dat het succes van de operatie ook afhangt van de kwaliteit van de huid. Een dikke, vette huid is niet bevorderlijk voor een slankere neus. Alvorens tot een neuscorrectie over te gaan, moet rekening worden gehouden met de kwaliteit van de huid en moet worden bepaald of deze geschikt is voor het gewenste resultaat. Het is ook goed te weten dat de operatie aanleiding kan geven tot hoofdpijn en ademhalingsmoeilijkheden. De eerste resultaten zullen pas na twee weken zichtbaar zijn en het eindresultaat kan pas na zes maanden of zelfs een jaar worden beoordeeld.
Hoe kunt u uw gezicht weer volume geven?
Wat is de gemiddelde prijs van een Botox injectie?

Plan du site