Hoe werkt microneedling?

Gepubliceerd op : 29 december 20213 min leestijd

Merkt u vlekken, rimpels en een gebrek aan stevigheid in uw gezicht? Om deze onvolkomenheden die met de leeftijd ontstaan te bestrijden, is microneedling een doeltreffende oplossing. Deze natuurlijke regeneratiemethode, die langdurige en zichtbare resultaten oplevert, werkt even goed voor vrouwen als voor mannen.

Wat is microneedling precies?

In de esthetische geneeskunde zijn veel behandelingen gericht op de behandeling van het vaak gerimpelde uiterlijk van de huid. Onlangs is een nieuwe techniek, microneedling, ontwikkeld. Het is doeltreffend tegen de tekenen van veroudering en is een methode om de huidcellen op natuurlijke wijze te regenereren. Het helpt rimpels, onvolkomenheden (pigmentvlekken, acne) en een verslapte huid te bestrijden. Deze behandeling, die niet erg ontwijkend is, werkt goed bij de behandeling van huidveroudering en vertraagt de effecten van veroudering. De eerste toepassingen van deze techniek dateren uit de oudheid. Het werd inderdaad al gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Hoe werkt microneedling?

Deze huidbehandeling heeft een dubbele doeltreffendheid. Het stimuleert de celregeneratie en bevordert de productie van elastine en collageen. Met een absorptiesnelheid van 200 maal die van de actieve bestanddelen in de serums die tijdens de sessie worden gebruikt. De microperforaties die de schoonheidsspecialist op de opperhuid aanbrengt, zullen een invloed hebben op de huidproblemen. Deze techniek heeft geen bijwerkingen en beschadigt het huidoppervlak niet. Het is niet alleen onmisbaar om huidverslapping en rimpels tegen te gaan, maar behandelt ook striae, verwijde poriën en acnelittekens. Deze techniek, die de productie van elastine en collageen op natuurlijke wijze helpt stimuleren, is volkomen pijnloos en vereist geen chirurgische ingreep.

Het verloop van de zitting

Alvorens in te grijpen, zal de vakman het te behandelen gebied afbakenen. Hij kiest de diepte van de perforaties in functie van deze zone, de gewenste resultaten en het huidtype. Het is noodzakelijk de huid te ontsmetten en de make-up te verwijderen alvorens de passages op verschillende diepten uit te voeren.

De dienst wordt uitgevoerd met een elektrisch apparaat genaamd Dermapen, dat eruitziet als een klassieke pen. Met 36 piepkleine naaldjes maakt dit apparaat microsneden die met het blote oog niet zichtbaar zijn. De arts kiest een serum op basis van de kenmerken van de huid van de patiënt. Het serum dringt diep door en werkt snel om de poriën te vernauwen, overtollig talg te reguleren en onzuiverheden te verminderen. Om de sessie te vervolledigen kan een lichttherapiesessie van 10 minuten worden toegevoegd aan de sessie die gewoonlijk 30 minuten duurt voor 4 sessies om de 15 dagen.

 

Hoe kunt u uw gezicht weer volume geven?
Wat is de gemiddelde prijs van een Botox injectie?

Plan du site