Bilimplantaten: wat zijn de resultaten?

Billenimplantaten zijn eigenlijk bedoeld om een vollere, rondere bil te krijgen, waardoor de vrouwelijkheid van de pati├źnt wordt geaccentueerd. In de afgelopen jaren is de plaatsing van bilimplantaten verbeterd door nieuwe technologie├źn, waarmee natuurlijker resultaten en eenvoudiger postoperatieve procedures kunnen worden bereikt.

De noodzaak van bilimplantaten

In het algemeen is het hebben van een platte bil psychologisch niet aanvaardbaar. Dit complex kan leiden tot een verlies van zelfvertrouwen en ongemak. Er zijn verschillende criteria om een harmonieuze bilpartij te beschrijven, zoals de mate waarin de bil voor en achter uitsteekt, de laterale depressie, de vorm van de onderste bilgroeve en de mate van V-vorm of tailleboog aan het proximale uiteinde van de bilgroeve. Billen die als plat worden beschouwd, vertonen een gebrek aan anteroposterieure projectie. Dit gebrek aan projectie kan met name worden gecorrigeerd door bilimplantaten. Bilimplantaten zijn een steeds populairdere cosmetische ingreep. Braziliaanse billenliften worden soms gecombineerd met billenliften, waarbij de billen worden gelift via een incisie in de pantystreek.

Chirurgische ingreep

De bilimplantatie wordt onder algemene verdoving uitgevoerd en duurt meestal een uur. Bij de operatie wordt het operatiegebied eerst met anesthetica en vasoconstrictoren toegediend om het bloeden uit kleine bloedvaten te beperken en het operatiegebied plaatselijk onder narcose te brengen. Enerzijds maakt dit een mildere algemene verdoving mogelijk en doet het geen pijn als u wakker wordt. Vervolgens maakt de chirurg een insnijding om de prothese aan beide zijden van de bilplooi te plaatsen. De chirurg maakt dan een ruimte onder de gluteus maximus en plaatst de prothese in de ruimte alvorens de incisie te sluiten. Aan het einde van de operatie moeten het diepe vlak en de huid met resorbeerbare hechtingen worden geresorbeerd.

Resultaten verkregen met gluteale prothesen

U kunt de nieuwe welving van de billen zien zodra u de kliniek verlaat. Het is echter belangrijk te bedenken dat de resultaten nog niet als definitief kunnen worden beschouwd. Het duurt twee tot drie weken voordat de blauwe plekken en zwellingen als gevolg van de operatie zijn verdwenen. Het duurt drie tot zes maanden om een duidelijk resultaat te verkrijgen, d.w.z. de tijd die nodig is om de weefsels en het daarvoor geproduceerde collageen zachter te maken. Er moet worden gewacht op het einde van het genezingsproces, de versoepeling van de huid en de stabilisatie van het implantaat in de spier. Het zal 6 tot 12 maanden duren voor het litteken niet meer opvlamt. Door het hoge percentage complicaties heeft dit type chirurgie een lange slechte reputatie, maar met de modernste chirurgische en anesthesietechnieken kunnen complicaties aanzienlijk worden beperkt.
Hoe vergroot je het volume van je borsten?
Hoe krijg je een platte buik?

Plan du site