Lipoaspiratie: welke zones van het lichaam kunnen behandeld worden?

In het algemeen kan liposuctie op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, alleen of in combinatie met een bepaalde chirurgische ingreep. Als liposuctie alleen wordt uitgevoerd, worden lichaamsdelen met vetophopingen permanent en doeltreffend behandeld. Welke delen van het lichaam worden behandeld?

Wat is liposuctie?

Liposuctie, ook wel liposuctie genoemd, is een veel toegepaste en bekende cosmetische chirurgische ingreep waarmee plaatselijk overtollig vet op fundamentele en permanente wijze kan worden verwijderd. De techniek van de liposuctie heeft inderdaad grote vooruitgang geboekt en is thans de meest toegepaste cosmetische chirurgische ingreep ter wereld. Maar ook al is liposuctie gebagatelliseerd, het blijft een echte chirurgische ingreep die vooral volgens zeer precieze regels moet worden uitgevoerd. De operatie moet worden uitgevoerd door een chirurg die voor dit soort operaties gekwalificeerd is, zeker is geregistreerd bij de Nationale Orde van Geneesheren en wordt uitgevoerd in een inrichting die de veiligheid van de operatie volgens de geldende normen moet garanderen.

Wat is liposuctie?

Iedereen heeft duizenden vetcellen, die afsterven en voortdurend vernieuwd worden. Zij regelen onder meer de opslag en afgifte van vet in de bloedbaan naar gelang van de energiebehoefte. Als je afvalt, zijn de vetcellen gewoon leeg en zullen ze zich geleidelijk vullen. Liposuctie kan dus de contouren van het figuur van mannen en vrouwen opnieuw vorm geven door dit hardnekkige en gelokaliseerde overgewicht definitief te verwijderen. Concreet bestaat deze chirurgische ingreep uit het wegzuigen van de vetophopingen op een gelijkmatige en esthetische manier, waarna de tegenoverliggende huid wordt teruggetrokken. De huid moet dus van goede kwaliteit zijn om voldoende samentrekking van de huid te bereiken. Daarom wordt liposuctie vooral uitgevoerd bij mensen die jonger zijn en een betere huidkwaliteit hebben.

Liposuctie: welke delen van het lichaam kunnen worden behandeld?

In principe zijn de meest voorkomende gebieden van het lichaam die met liposuctie worden behandeld de volgende: Buik: Vaak is er overtollig vet in dit gebied (onder of boven de navel). Als de huid van goede kwaliteit is (elastische huid zonder striae), kan een kleine ronde buik worden gecorrigeerd door een kleine insnijding (5 mm) ter hoogte van de navel en het schaambeen. Flanken (of heupen): Dit is een betere indicatie voor liposuctie, omdat de huid meestal van zeer goede kwaliteit is en effectief en blijvend kan worden verminderd. In feite wordt deze ingreep soms op twee plaatsen uitgevoerd: op de buik om de flanken te behandelen en op de rug om de taille te verfijnen. Het is belangrijk de hele taille te behandelen om een uitstekend resultaat te verkrijgen. Zadeltassen: Dit is een grote hoeveelheid vet aan de buitenkant van de dij. De behandeling laat de dijen krimpen. Liposuctie in dit gebied heeft zeer goede resultaten opgeleverd. Als er rimpels zijn, zal liposuctie ervoor zorgen dat de reeds bestaande gebreken niet worden benadrukt. Binnendij: Dit niveau van overtollig vet zal een verbinding met de dijen veroorzaken en kan zich uitstrekken tot de knie. De zuigkracht moet worden gemeten om natuurlijke resultaten te verkrijgen. Als de huid te los is, is liposuctie alleen niet voldoende en moet tegelijk met de ingreep een dijbeenlift worden overwogen.
Bilimplantaten: wat zijn de resultaten?
Hoe vergroot je het volume van je borsten?

Plan du site