Genioplastie door injectie: om een nieuwe kin te vinden

Gepubliceerd op : 29 december 20213 min leestijd

Met een genioplastiek, ook wel medische mentoplastiek genoemd, kan de vorm van de kin (terugwijkend of vooruitstekend) worden aangepast aan de structuren van de neus of de jukbeenderen. Het is in feite een cosmetische ingreep die samen met of onafhankelijk van de neuscorrectie wordt uitgevoerd om het gezicht een mooier aanzien te geven. Daartoe is het noodzakelijk de kenmerken, de doelstellingen en de voordelen van deze praktijk te kennen.

Procedure van genioplastiek door injectie!

De injectie van de genioplastie vindt plaats in een operatiekamer en vereist een verdovingsmiddel van de categorie licinen die met hyaluronzuur worden geassocieerd om de pijn te verzachten die door de micro-cannules en naalden wordt veroorzaakt. Dan wordt de kinoperatie op een snelle manier gedaan. Het gaat om de wijziging van de vorm, de stand van de kin (terugwijkend, vooruitstekend, lang gezicht, kort gezicht, asymmetrisch of gespleten lip) en de grootte.

Ten slotte vereist het :

Een voorafgaand consult met een gezondheidsdeskundige,
Een analyse van de oorzaken van de onregelmatigheden of onvolkomenheden van de kin: esthetische analyse, anatomische analyse en dysmorfose (in de breedte, de lengte of het volume),
Een poliklinische procedure,
Een lichte massage om de vullingen te harmoniseren…

Kenmerken van genioplastiek door injectie !

Dankzij hyaluronzuur kunt u een verdraagzame, biologisch afbreekbare en resorbeerbare chirurgische ingreep ondergaan. Vervolgens is in Frankrijk voor de verkoop ervan een vergunning van de vergunningverlenende autoriteit vereist, nadat deze door de Europese Gemeenschap is geïdentificeerd. Deze methode kan onafhankelijk of als aanvulling op een neuscorrectie (een techniek die gericht is op de herstructurering van de neusvleugels, de bult, het gebrek aan definitie, het neustussenschot of het aangezicht) worden uitgevoerd. Het is ook een kinoperatie die wordt uitgevoerd voor esthetische of functionele doeleinden met een natuurlijk resultaat.

De voordelen van de procedure!

Het eerste voordeel ligt in de mogelijkheid om aan de vorm van de kin te werken en weer een beter totaalbeeld van het gezicht van de patiënt te krijgen. Deze ingreep brengt namelijk de spieren ter hoogte van het gezicht weer in evenwicht en maakt het mogelijk de eventuele risico’s van verkramping van de kinnen of van vervorming of verschuiving van de tanden te beperken. Ten tweede is genioplastiek door injectie doeltreffender en veiliger en is er geen chirurgische ingreep voor nodig. Een injectie met hyaluronzuur is voldoende om de kin te vergroten. Deze ingreep wordt sterk aanbevolen voor vrouwen met een kingebrek om er jonger dan ooit uit te zien. Bovendien wordt het vaak uitgevoerd in een operatiekamer die voldoet aan de vereiste hygiëne- en veiligheidsnormen.

Tenslotte zijn de doelstellingen van deze operatie

De strijd tegen veroudering,
Verbetering van de esthetiek van het gezicht en de huid,
De behandeling van verouderde natuurlijke rimpels (nasolabiaal, labio-Chinese, enz.),
Behandeling van rimpels en donkere kringen,
Behandeling van asymmetrieën en andere onvolkomenheden van het gezicht,
Vergroting van de onderkaakhoeken, wangen en jukbeenderen,
Verbetering van littekens, lippen en huidtrophiciteit…

Op welke leeftijd kun je beginnen met hyaluronzuur injecties?
Kan een facelift worden uitgevoerd zonder operatie?

Plan du site