Wat is Cryolipolyse?

Gewichtsverlies gaat niet alleen over beweging en dieetbeperking. Tegenwoordig wendt de overgrote meerderheid van het publiek zich tot niet-invasieve behandelingen waarmee zij hun contouren kunnen vormen en verbeteren. Wegens zijn doeltreffendheid staat Cryolipolyse hoog aangeschreven en geniet het grote bekendheid. Maar wat is Cryolipolyse? Hoe werkt het? Wat zijn de resultaten van deze behandeling?

Definitie!

Cryolipolyse, afkomstig van de cryotherapie, is een esthetische geneeskundebehandeling die tot doel heeft de contouren te verbeteren door de plaatselijke vetcellen te doen verdwijnen, dankzij de plaatselijke inwerking op de met vet bedekte clusters en het gebruik van koude. Deze techniek is een ideale aanvulling op diëten om een gezonde levensstijl na te streven en te handhaven, regelmatig te bewegen en gewicht te verliezen. Het voordeel van deze techniek is dat zij een duurzame en doeltreffende eliminatie mogelijk maakt van vette cellulaire organismen die door het lymfestelsel passeren en vervolgens door het lichaam worden afgevoerd. Volgens studies zorgt de eerste bevriezing lipolyse voor de eliminatie van het getransformeerde lichaamsvet (25 tot 30%).

Hoe werkt het?

De Cryolipolyse-behandeling bestaat uit het verlagen van de temperatuur van de vetrimpels onder de huid om de autolyse van de vetcellen op gang te brengen. Dit bestaat uit het vernietigen van de vetcellen. Autolyse is een natuurlijk proces dat leidt tot de geprogrammeerde zelfmoord van de cellen. Vetcellen die uit lipiden bestaan, kunnen worden geïdentificeerd door het geringste contact met de kou. Er is geconstateerd dat tijdens het vriesproces lipolyse en kristallisatie van lipiden leiden tot het scheuren van celmembranen. Als gevolg daarvan worden cellen door de kou beschadigd en gedood en binnen enkele weken na de behandeling geleidelijk door het lichaam via het lymfestelsel geëlimineerd. De duur van de autolyse is 3 tot 4 maanden. Na ongeveer 6 weken is het eerste resultaat echter zichtbaar.

Resultaten van Cryolipolyse!

De Cryolipolysis-behandeling kan 25-30% (gemiddeld) van de vette celorganismen uit het behandelde gebied verwijderen. Dit betekent dat een derde van het behandelde gebied in volume wordt verwijderd. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen meerdere sessies met een tussenpoos van enkele weken nodig zijn. Alvorens Cryolipolyse te ondergaan, moet het te behandelen gebied worden geïnspecteerd. Deze technologie zal inderdaad geen effect hebben op cellulitis van hydrische oorsprong als gevolg van een slechte bloedcirculatie en het vasthouden van water. Evenmin kan het pijnlijke, harde en zeer oude vezelige cellulitis oplossen, noch een verslapte huid.  
Op welke leeftijd kun je beginnen met hyaluronzuur injecties?
Kan een facelift worden uitgevoerd zonder operatie?

Plan du site